Vanuit het Behandel- en expertisecentrum Frankelandgroep kan fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek aan zelfstandig wonende 55-plussers in Schiedam en Vlaardingen worden geleverd.

Behandelcentrum

Onze deskundigheid voor iedereen beschikbaar

Vanuit het Behandel- en expertisecentrum Frankelandgroep kan fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek aan zelfstandig wonende 55-plussers in Schiedam en Vlaardingen worden geleverd.

In het bijzonder is de Frankelandgroep deskundig op het gebied van gezondheidsproblemen die zich bij ouderen voordoen. Daarnaast biedt het paramedisch team advies en behandeling aan jongere mensen die ernstige problemen hebben met bewegen, praten en/of het doen van alledaagse dingen ten gevolge van bijvoorbeeld een beroerte of een ziekte zoals Morbus Parkinson.

 

Waarbij kan het paramedische team helpen?

Behandel- en expertisecentrumEr zijn vele aandoeningen waarbij advies en behandeling van één of meer van onze paramedici zinvol is. Hierbij gaat het om ondersteuning en behandeling van alle problemen waarmee mensen bij het ouder worden en/of bij een ziekte/aandoening mee te maken kunnen krijgen.

Het doel van de paramedische behandeling is er steeds op gericht thuis een zo zelfstandig mogelijk leven te kunnen blijven leiden. Juist in de situatie waarin het vanwege het ouder worden of  een ziekte/aandoening moeilijker wordt zelfstandig te blijven wonen, kan de behandeling van onze paramedici u daarin ondersteunen en verder helpen.

 

 

fotoKracht door samenwerking

U kunt als gevolg van het ouder worden of een ziekte/aandoening gelijktijdig de zorg van meerdere paramedici nodig hebben. Mensen die bijvoorbeeld een beroerte hebben gehad of een reumatische aandoening hebben, kunnen aangewezen zijn op zowel de hulp van een fysiotherapeut, een ergotherapeut en een logopedist.

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie zijn diverse (combinaties van) behandelingen mogelijk. De kracht van de paramedici van het Behandel- en expertisecentrum is dat nauw met elkaar wordt samengewerkt en hun behandeling aan u steeds onderling wordt afgestemd.

 

fotoIn de praktijk of bij u aan huis

Het Behandel- en expertisecentrum van de Frankelandgroep beschikt over twee praktijklocaties in Schiedam (Frankeland en Harg-Spaland) en over een praktijklocatie in Vlaardingen (Vaartland). De praktijklocatie in Frankeland beschikt naast een behandelruimte ook over een oefenzaal en een aangenaam verwarmd zwem- en oefenbad.

De paramedici kunnen u aan huis behandelen indien u om medische redenen niet in staat bent om naar één van onze praktijken te komen.

 

Hoe kunt u bij ons terecht?

U kunt telefonisch contact met ons afsprakenbureau opnemen indien u een verwijzing van de huisarts heeft. Veelal stellen zorgverzekeraars de vereiste dat er een verwijzing van de huisarts aan de paramedische behandeling ten grondslag ligt.

Als onduidelijk is of en welke zorg voor u het beste is, kan de huisarts de paramedici van het Behandel- en expertisecentrum om advies vragen. Samen met u inventariseert het paramedisch team welke problemen u in het leven van alledag tegenkomt, zodat u en uw huisarts advies kunnen krijgen over de behandeling die het beste bij u past.

Contact

Afsprakenbureau behandel- en expertisecentrum

010 - 753 43 45 | e-mail

Brochure Behandel- en expertisecentrum Frankelandgroep

Download de brochure Behandel- en expertisecentrum Frankelandgroep

downloadDownload de brochure Behandel- en expertisecentrum Frankelandgroep