Frankeland is een gecombineerd verpleeghuis en zorgcentrum. Bijzonder in Nederland is dat de verpleeghuisbewoner in Frankeland over een eigen appartement met eigen sanitair beschikt. Dat Frankeland uitstekend slaagt in de uitvoering van haar zorgvisie mag blijken uit het feit dat zij het Gouden Keurmerk in de Zorg heeft verkregen.

Zorgvisie

De Frankelandgroep vindt het van groot belang dat bewoners zoveel mogelijk hun eigen leefstijl in een voor hun veilige en vertrouwde omgeving kunnen voortzetten. De visie van de Frankelandgroep is daarom ‘Zo gewoon mogelijk’. Kwaliteit van leven (een zinvolle levensinvulling), keuzemogelijkheden en zo veel mogelijk regie houden op het eigen leven zijn hierbij de belangrijkste uitgangspunten.

 

Zorg op maatZorg op maat

De zorg is gericht op het bieden van zorg op maat voor elke individuele bewoner.

Hierbij wordt naast lichamelijke verzorging veel aandacht besteed aan het mentaal welbevinden van de bewoner.

 

 

Brasserie LidwienLevendige sfeer

Wie Frankeland binnengaat, ervaart een levendigheid die je als bezoeker van een centrum voor ouderenzorg niet verwacht. Het bruist er van de vele activiteiten. Veel beweging in het gebouw is te herleiden tot de openingstijden van Brasserie Lidwien.

 

Algemene identiteit

De naam van het à la carte buffetrestaurant verwijst naar het Liduinagesticht van de zusters Dominicanessen die zich in 1846 op deze plek over de ouderenzorg ontfermden. Frankeland staat in een katholieke traditie maar heeft sinds 1979 een algemene identiteit. 

 

frankelandOver de locatie

Frankeland ligt aan de rand van het oude centrum van Schiedam. Het centrale complex wordt gevormd door de Havenflat, de Pleinflat en de Warandeflat. In dit gedeelte bevinden zich ook de kapel en de Havenzaal met het à la carte specialiteitenrestaurant Brasserie Lidwien.


Havenbogen

De Havenbogen is een wooncomplex voor 55-plussers dat in samenwerking met Woonplus is gebouwd. Eigenaar van het wooncomplex is de woningcorporatie. Frankeland bezit de Sport- en Recreatieclub op de begane grond van de Havenbogen. Frankeland en de Havenbogen zijn overdekt met elkaar verbonden.
In het pand is ook een huisartsenpraktijk en apotheek gevestigd.    

 

LiduinahofLiduinahof

De Liduinahof maakt deel uit van Frankeland. Dit in carré opgezette complex van vier verdiepingen grenst onmiddellijk aan het centrale gebouw. De Liduinahof telt 150 woningen met eigen ingang.

De appartementen worden verhuurd aan senioren met een indicatie voor Zorg Thuis (verzorging/verpleging, eventueel in combinatie met huishoudelijke zorg). De Liduinahof biedt een veilige en beschermde woonomgeving waarbij professionele zorg- en dienstverlening 24 uur per dag beschikbaar is.

Als u als senior nog zelfstandig thuis woont, maar behoefte heeft aan een meer beschermde woonomgeving met de directe nabijheid van professionele zorgverleners en talrijke welzijnsvoorzieningen, is wonen in de Liduinahof een goede optie voor u.

 

Meer informatie

downloadDownload de brochure Wooncomplexen voor senioren in Schiedam en Vlaardingen

 

 

 

Contact

Frankeland

centrum voor wonen, zorg en welzijn

010 - 426 49 25 | e-mail

Locatie

Sint Liduinastraat 10

3117 CS Schiedam

routekaart

 

Waardering ZorgkaartNederland

 

Gouden keurmerk

gouden keurmerk in de zorg

Meer over onderscheidingen »