Harg-Spaland is het enige zorgcentrum in Schiedam-Noord. Ook extramuraal is zij bijzonder actief. Met name in samenwerking met woningcorporatie Woonplus wordt ernaar gestreefd ouderen zolang mogelijk zelfstandig te laten wonen. Dat Harg-Spaland uitstekend slaagt in de uitvoering van haar zorg- en dienstverlening mag blijken uit het feit dat zij het Gouden Keurmerk in de Zorg heeft verkregen.

Resultaat van een fusie

Sinds 2000 maakt Harg-Spaland deel uit van de Frankelandgroep. Harg-Spaland, dat een protestants-christelijke signatuur heeft, ontstond in 1995 uit een fusie. De zorgcentra De Harg en Spaland besloten toen om verder te gaan als één organisatie.

 

Woonplus

WoonplusDoor samenwerking met woningcorporatie Woonplus krijgt de organisatie een ander karakter. De zorg- en dienstverlening breidt zich snel uit waarbij de kernactiviteit zich steeds meer verplaatst in de richting van serviceverlening aan zelfstandig wonenden.

 

Over de locatie

Het zorgcentrum Spaland telt 84 plaatsen voor intramurale zorg. Vanuit het centrale gebouw achter de Churchillweg en de Laan van Bol’Es wordt een groot aantal zelfstandig wonende ouderen over de gehele wijk Schiedam-Noord van zorgproducten voorzien.

 

Gemeenschappelijke ruimten

Gemeenschappelijke ruimten Typerend voor het hoofdgebouw van Spaland zijn de vele sfeervolle gemeenschappelijke ruimten op alle verdiepingen van het gebouw. Uniek zijn ook de gangen die bewoners uitnodigen ‘een blokje’ om te maken. De Floriade is het ontmoetingscentrum in het gebouw. Het Multi Functioneel Centrum leent zich voor allerlei activiteiten.

 

Brasserie Harg-Spaland

Brasserie Harg-Spaland is een moderne brasserie waar bewoners, cliënten en gasten in een sfeervolle ambiance hun maaltijd kunnen nuttigen. Dagelijks hebben zij de mogelijkheid om zelf hun menu uit een ruim assortiment van maaltijdcomponenten samen te stellen. Naast warme maaltijden behoren ook koffie, thee, (fris)drank, belegde broodjes, snacks en een reeks van lunchgerechten tot het assortiment.

 

Groenzicht en Meerzicht

Harg-SpalandHet zorgcentrum ligt in een wijk waar stadsvernieuwing serieus wordt aangepakt. Op loopafstand ligt een grote supermarkt. Groenzicht en Meerzicht, de opvallende hoogbouw tegen Spaland aan, bestaan uit zelfstandige wooneenheden voor ouderen. Bewoners kunnen indien nodig zorg vanuit Spaland ontvangen.

 

Nieuwe Harg

Een paar honderd meter verder, aan de andere kant van de Churchillweg, nabij het winkelcentrum Spaland, ligt de Nieuwe Harg, een hoogbouwcomplex met zelfstandige woonruimte voor senioren. Bewoners en wijkbewoners zijn welkom in het erin gevestigde zorg- en dienstencentrum de Nieuwe Harg waar medewerkers van Spaland hun diensten aanbieden.

 

Ontmoetingscentra voor senioren

Tegenover Spaland is binnen het wooncomplex de Suite een ontmoetingsruimte voor senioren aanwezig. In deze ontmoetingsruimte zijn bewoners van De Suite en Het Menuet II, alsook zelfstandig wonende ouderen uit de wijk en bewoners van de omliggende seniorencomplexen welkom voor ontmoeting en kleinschalige activiteiten.

In het nieuwe stadsdeel Sveaparken in het noorden van Schiedam omvat het nieuwbouwcomplex Vallmofäste eveneens een ontmoetingsruimte voor huurders en senioren uit Schiedam Noord.

 

En verder

De Heijermansflat in de Woudhoek valt ook onder het aandachtgebied van Spaland.

 

Meer informatie

downloadDownload de brochure Wooncomplexen voor senioren in Schiedam en Vlaardingen

 

Contact

Harg-Spaland

centrum voor wonen, zorg en welzijn

010 - 247 55 55 | e-mail

Locatie

Willem Andriessenlaan 2

3122 JT Schiedam

routekaart

 

Waardering ZorgkaartNederland

 

Gouden Keurmerk

gouden keurmerk in de zorg

Meer over onderscheidingen »

 

 

De Nieuwe Harg

De Nieuwe Harg

Hargplein 116

3121 VG Schiedam

routekaart

 

 

Ontmoetingscentra voor senioren

De Vlam

De Valm
Olof Palmeborg 26
3124 TS Schiedam

routekaart

 

 

De Suite

De Suite

Willem Andriessenlaan 5

3122 JS Schiedam

routekaart