Jacobs Gasthuis is gevestigd in een statige stadsvilla uit 1934. De naam bestond al in de dertiende eeuw. Sinds een renovatie in 1997 beschikt iedereen over een up-to-date geoutilleerd, luxueus appartement met sanitaire ruimte. Hoe Jacobs Gasthuis slaagt in haar zorg- en dienstverlening mag blijken uit het feit dat zij evenals Frankeland het Gouden Keurmerk in de Zorg heeft ontvangen.

Jacobs GasthuisKleinschaligheid

Iedereen die Jacobs Gasthuis betreedt, is onder de indruk van de rust die van het interieur uitgaat. Terwijl bij andere instellingen van de Frankelandgroep differentiëring van de zorgmogelijkheden gevonden is in schaalvergroting, vormt kleinschaligheid in Jacobs Gasthuis de meest passende grondslag voor een hoge kwaliteit van zorgaanbod en activiteiten. Jacobs Gasthuis was in 1993 het eerste zorgcentrum dat toetrad tot de Frankelandgroep.

 

Allure

Een fraai bordes en een haaks daarop aangelegde rolstoelopgang markeren de ingang van het langgerekte tweeverdiepingen gebouw aan de rand van het Julianapark. De twee vleugels van het gebouw komen samen in een open ronde koepel. De entree heeft een Jugendstil-achtige allure.

 

DrieLanenEen geheel met DrieLanen

Op de bovenverdieping is de Regentenkamer een bezienswaardigheid. Aan de kant van het Julianapark ligt de Tuinkamer, een gezellig ingerichte huiskamer met halfrond balkon. Het seniorencomplex DrieLanen is zó tegen Jacobs Gasthuis aan gebouwd dat een gezamenlijke binnentuin kon worden aangelegd. De 29 zeer luxe appartementen van DrieLanen zijn voorzien van terras, serre of balkon.

 

Meer informatie

downloadDownload de brochure Wooncomplexen voor senioren in Schiedam en Vlaardingen

 

 

Contact

Jacobs Gasthuis

centrum voor wonen, zorg en welzijn

010 - 246 00 86 | e-mail

Locatie

Burgemeester Knappertlaan 59

3116 BC Schiedam

routekaart

 

Waardering ZorgkaartNederland

 

Gouden keurmerk

gouden keurmerk in de zorg

Jacobs Gasthuis beste verzorgingshuis van Nederland 2009

Meer over onderscheidingen »