Elsschot
Onderscheidingen

De afgelopen jaren is de Frankelandgroep beloond met verschillende onderscheidingen en waarderingen. Hieronder vindt u een overzicht per categorie:

 

 


Benchmark in de zorg

 

Actiz Benchmark in de zorg

Jaarlijks voert brancheorganisatie Actiz een benchmark in de zorg uit. Zorginstellingen worden, onder regie van PricewaterhouseCoopers gemeten en beoordeeld op drie onderdelen:

  • cliënttevredenheid
  • medewerkertevredenheid
  • bedrijfsvoering

Afhankelijk van de uitkomsten vindt indeling plaats in 1 van de volgende 5 rubrieken: koplopers, achter de koplopers, middengroep, voor de staartgroep en staartgroep.

 

December 2015

Een kleine 100 zorginstellingen hebben in 2015 aan de benchmark deelgenomen. Hiervan bleken er 13 met kop en schouders boven de rest uit te steken. Locaties Frankeland en Jacobs Gasthuis behoren, net zoals in 2012, tot deze 13 koplopers! De overige 3 leden van de Frankelandgroep, te weten Harg-Spaland, Schiewaegh en Vaartland eindigden ook hoog in de rubriek ‘achter de koplopers’.

 

Oktober 2012

Aan de benchmark is deelgenomen door 140 zorginstellingen. Hiervan bleken er 12 met kop en schouders boven de rest uit te steken. Onder die 12 koplopers zitten 3 leden van de Frankelandgroep: Frankeland, Jacobs Gasthuis en Schiewaegh. De overige 2 leden van de Frankelandgroep, te weten Spaland en Vaartland eindigden ook hoog want in de rubriek ‘achter de koplopers’.

 

« naar boven

 


 

Klanttevredenheid / klantvriendelijkheid

 

Tweede plaats meest Cliëntvriendelijke Verpleeg-/verzorgingshuis 2016

December 2016

De Frankelandgroep is door Patiëntenfederatie Nederland uitgeroepen tot de nummer 2 ‘Meest cliëntvriendelijke verpleeg-/verzorgingshuis 2016’. Deze prijs is gebaseerd op waarderingen die over de locaties van de Frankelandgroep op ZorgkaartNederland staan. Wij zijn er trots op dat we volgens de cliënt en zijn/haar mantelzorgers tot deze top behoren!

 

Meest Cliëntvriendelijke Verpleeg-/verzorgingshuis

November 2015

De Frankelandgroep is één van de vijf genomineerden van de gemiddeld 1400 verpleeg- en verzorgingshuizen voor de prijs van Meest Cliëntvriendelijke Verpleeghuis-/verzorgingshuis 2015. De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) heeft deze nominatie bekendgemaakt op basis van waarderingen die over de locaties van de Frankelandgroep op ZorgkaartNederland staan.

 

Kijk op onze pagina Klanttevredenheid voor meer informatie over klanttevredenheid bij de Frankelandgroep.

 

« naar boven

 


Kwaliteit van zorg (Gouden keurmerk in de zorg)

 

Klik hier voor meer informatie over het PREZO gouden keurmerk in de zorg van PerspektGouden Keurmerk in de Zorg

 

November 2017

Op donderdag 16 november heeft Harg-Spaland het PREZO Gouden keurmerk in de zorg behaald. Hiermee is Harg-Spaland een van de eerste zorgorganisaties in Nederland, die getoetst is op basis van het nieuwe PREZO kwaliteitssysteem. Frankeland, Jacobs Gasthuis, Vaartland en Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep mogen hun gouden status behouden.

 

November 2016

Na een 4-daagse audit hebben zorgcentrum/verpleeghuis Frankeland, Jacobs Gasthuis, Vaartland en Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep (TOF) het PREZO Gouden keurmerk in de zorg behaald. Bijzonder hierbij is dat de TOF aparte keurmerken heeft behaald voor de wijk­verpleging en voor hulp bij het huishouden. Locatie Harg-Spaland had deze week een tussentijdse audit en mocht haar gouden status behouden.

 

Mei 2016

Op dinsdag 31 mei heeft Schiewaegh op basis van het kwaliteitssysteem PREZO het Gouden keurmerk in de Zorg behaald!

 

November 2014

Op woensdag 12 november heeft Harg-Spaland op basis van het kwaliteitssysteem PREZO het Gouden keurmerk in de Zorg behaald!

 

Maart 2013

Op 20 maart kregen wij na een 3-daagse audit te horen dat Frankeland verpleeghuis, Frankeland verzorgingshuis, Jacobs Gasthuis en Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep (TOF) op basis van het kwaliteitssysteem PREZO het Gouden keurmerk in de Zorg hebben behaald! Voor Frankeland en Jacobs Gasthuis is het het derde achtereenvolgende gouden keurmerk. Voor de TOF is het het eerste goud!

 

Oktober 2012

Vaartland behaalt in oktober 2012 het Gouden Keurmerk in de Zorg.

 

« naar boven

 


Medewerkers (tevredenheid / werkgeverschap / ziekteverzuim)

 

Beste Werkgever 2016

Oktober 2016

Met de allerhoogste score (8,9) is de Frankelandgroep door onderzoeksbureau Effectory en Intermediair uitgeroepen tot Beste Werkgever van Nederland in 2016. De Frankelandgroep kwam als beste uit de bus in zowel de categorie Zorginstellingen, alsook in de categorie non-profit > 1000 medewerkers.

 

» Lees meer op de pagina Nieuws

 

Vernet Health Ranking

Maart 2017

Met een verzuim van 3,54% en een rapportcijfer van 9,8 heeft de Frankelandgroep de eerste plaats behaald op de Vernet Health Ranking, de ranglijst voor best presterende zorgorganisaties in 2016 op het gebied van ziekteverzuim. De Frankelandgroep staat hiermee voor de vierde keer op rij in de top 3 van deze ranking!

 

Maart 2016

Met een verzuim van 3,33% en een rapportcijfer van 9,6 heeft de Frankelandgroep de derde plaats behaald op de Vernet Health Ranking, de ranglijst voor best presterende zorgorganisaties in 2015 op het gebied van ziekteverzuim. Voor de derde keer op rij staat de Frankelandgroep in de top 3 van deze ranking!

 

Februari 2015

Met een ziekteverzuim van 2,94 % en een rapportcijfer van 9,9 is de Frankelandgroep als 1e van Nederland geëindigd op de Vernet Health Ranking, de ranglijst 2014 van best presterende organisaties binnen de sector verzorging en verpleging, op het gebied van ziekteverzuim.

 

Februari 2014

Met een ziekteverzuim van 3,39% en een rapportcijfer van 9,2 is de Frankelandgroep als 3e van Nederland geëindigd op de Vernet Health Ranking, de ranglijst 2013 van best presterende zorgorganisaties op het gebied van ziekteverzuim.

Het gemiddelde ziekteverzuim in de zorgsector bedraagt bijna 5%. Met net geen 3,4% zit de Frankelandgroep daar dus ver onder. Vanzelfsprekend draagt dat positief bij aan de kwaliteit van de zorg- en dienstverlening, aan de financiële mogelijkheden en – ook heel belangrijk – aan de goede sfeer!

 

Medewerkersmonitor

December 2014

De eerste uitslagen van de medewerkersmonitor 2014 zijn bekend. 

Voor alle locaties van de Frankelandgroep zijn er nog betere scores dan de vorige keer!

   

Rapportcijfer Frankeland Jacobs Gasthuis Schiewaegh Harg-Spaland Vaartland
Werkgever 8,5 (8,0)* 9,2 (8,4)* 8,3 (8,2)* 8,3 (7,7) 8,2 (7,9)*
Werkbeleving 8,2 (7,9)* 8,5 (8,1)* 8,4 (8,5)* 8,6 (7,8) 8,4 (8,1)*
Mogelijkheid om te
kunnen veranderen
8,0 (7,2)* 8,7 (7,7)* 8,2 (7,8)* 8,5 (7,3) 8,0 (7,5)*

*) De cijfers tussen haakjes zijn uit 2012

 

« naar boven

 


Overige onderscheidingen

 

Frankeland wint de Nationale Eenzaamheid Prijs 2014 met de introductiecursus ‘Van huis tot thuis in Frankeland’ voor nieuwe bewoners.Nationale Eenzaamheid Prijs 2014

September 2014

Frankeland wint de Nationale Eenzaamheid Prijs 2014 met de introductiecursus ‘Van huis tot thuis in Frankeland’ voor nieuwe bewoners. Naast de eer krijgt Frankeland een kunstobject en 5.000 euro ten behoeve van haar activiteit.

 

ParkinsonNet Innovation Award

December 2012

Op het jaarcongres van ParkinsonNet Nederland wordt Frankeland uitgeroepen tot winnaar van de eerste ParkinsonNet Innovation Award.

 

Jenneke van Veen Verbeterprijs

November 2011

Frankeland ontvangt in november 2011 de Jenneke van Veen Verbeterprijs met een door afdelingshoofd en praktijkverpleegkundigen ontwikkelde instructiemethode bij complexe wondverzorging. Het gehele wondverzorgingsproces is in foto's met instructies vastgelegd zodat verzorgenden mondelinge overdracht niet verkeerd kunnen interpreteren.

Frankeland ontvangt een schilderij van Marita Goudsblom met als thema 'je thuis voelen'.

 

Certificaat Food is Care Award: Gastvrijheidszorg met sterrenFood is Care Award: Gastvrijheidszorg met sterren

Januari 2007

In januari 2007 ontving Frankeland de Food is Care Award 2006: Gastvrijheidszorg met sterren. We zijn hiermee opgenomen in de eregalerij van deze Sterrengids. De Sterrengids wordt door mede-organisator Het Koksgilde omschreven als 'de Michelinsterren van de zorg'.

 

De AleidapenningDe Aleidapenning

Mei 2006

Tijdens de uitreiking van het Gouden Keurmerk in de Zorg op 12 mei 2006 ontvingen Anne-Marie van der Linden, directeur zorg Frankelandgroep, en Ben de Koning, directeur beheer Frankelandgroep, uit handen van burgemeester R. Scheeres
de Aleidapenning.
Beide directeuren ontvingen deze hoogste Schiedamse onderscheiding vanwege hun bijzondere verdiensten in de ouderenzorg in Schiedam en in het bijzonder voor de Frankelandgroep.

 

« naar boven

 


 

 

 

 

 

 

 

Contact

Frankelandgroep

010 - 426 49 25 | e-mail

 

Meer informatie

Zie ook de berichten van en over de Frankelandgroep onder Nieuws.

 

Stichting Perspekt

Stichting Perspekt