Schiewaegh is een gecombineerd verpleeghuis en zorgcentrum waar eveneens Damzicht is gevestigd met praktijken van huisartsen, fysiotherapeuten, RIAGG, psychologen en diëtisten. Op de begane grond is een apotheek. Deze wijkvoorzieningen zorgen voor de nodige toeloop en een levendige sfeer. Schiewaegh heeft een aantrekkelijk zorg- en activiteitenaanbod voor zelfstandig wonende ouderen in de wijk Nieuwland.

SchiewaeghToetreding Frankelandgroep

Vanaf 2005 heeft de Frankelandgroep met Schiewaegh ook een gecombineerd verpleeghuis/zorgcentrum in de Schiedamse wijk Nieuwland. De voortvarende aanpak van zowel zorg- en dienstverlening als huisvesting geeft Schiewaegh een positieve uitstraling.

 

Gedaantewisseling

In korte tijd onderging de instelling een gedaantewisseling. Schiewaegh ontpopte zich tot een aantrekkelijke ontmoetingsplaats voor ouderen in de wijk Nieuwland waar veiligheid, privacy, comfort en welzijn hoog in het vaandel staan.

 

SchiewaeghOver de locatie

Schiewaegh is gehuisvest in een gebouw aan de Nieuwe Damlaan met 137 appartementen. Veel appartementen kijken uit op de stadsmolens en de metro.

Aan het hoofdgebouw grenst Matlinge, een appartementencomplex met 42 woningen voor zelfstandig wonende senioren. Matlinge is eigendom van woningcorporatie Woonplus. Bewoners van Matlinge ontvangen zo nodig Zorg Thuis vanuit Schiewaegh.

In dit nieuwe gebouw is grand-café de Serre gevestigd, met zijn levendige uitzicht over de rotonde Nieuwe Damlaan.

 

 

Trefpunt

Schiewaegh is verder een trefpunt voor bewoners uit Nieuwland. trefpuntDamzicht, dat in Schiewaegh is gevestigd, biedt onderdak aan een apotheek en praktijken van huisartsen, fysiotherapeuten, psychologen en diëtisten. Schiewaegh heeft tevens een mooie bibliotheek die één keer per twee weken voor uitleen is geopend.

 

 

 

 

Meer informatie

downloadDownload de brochure Wooncomplexen voor senioren in Schiedam en Vlaardingen

 

 

Contact

Schiewaegh

centrum voor wonen, zorg en welzijn

010 - 409 32 00 | e-mail

Locatie

Nieuwe Damlaan 759

3119 AT Schiedam

routekaart

 

Waardering ZorgkaartNederland

 

Gouden Keurmerk

gouden keurmerk in de zorg

Meer over onderscheidingen »