De Frankelandgroep heeft een eigen Sport- en Recreatieclub voor ouderen. Deze Sport- en Recreatieclub ligt in Frankeland (Havenbogen) en bestaat uit een zwembad, fitheidscentrum, zonnebank en buitenrecreatie. Sinds 1996 maken diverse groepen klanten en bewoners (van vitaal tot zorgbehoeftig) gebruik van de unieke combinatie van sportieve voorzieningen.
Introductie

Zwembad

Het zwembad van 16 x 8 meter en een maximale diepte van 1.40 meter is volledig afgestemd op het gebruik door ouderen. Er is een extra brede trap met leuningen, een speciale lift, een hogere water- en luchttemperatuur en speciaal ontworpen kleed- en doucheruimten.

 

fitnessFitheidsruimte

In de fitheidsruimte staan diverse persluchtgestuurde toestellen waarmee door ouderen op eenvoudige en verantwoorde wijze kan worden geoefend. Naast de fitheidsruimte is een aparte ruimte met solarium.

 

 

 

Bar

In de kleine clubbar kan na het bewegen een kopje koffie, thee of frisdrank met iets lekkers worden genuttigd.

 

Buitenrecreatie

Aan het zwembad ligt een buitenterras dat uitkijkt over de binnentuin van Frankeland waarin midgetgolfbanen, een jeu de boulesbaan, een reuzenschaakbord en een tafeltennistafel zijn te vinden.

 

Contact

(de heer) Hennie van der Gaag

coördinator welzijn

010 - 426 49 25

Locatie

Frankeland

Sint Liduinastraat 10

3117 CS Schiedam

routekaart

 

 

zwembad