Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep (TOF) biedt Zorg Thuis aan zelfstandig wonende 55-plussers in Schiedam en Vlaardingen. U kunt mogelijk in aanmerking komen voor Zorg Thuis van de Frankelandgroep als u hulp in huis, zorg en/of begeleiding nodig heeft. De TOF heeft zowel voor de wijkverpleging als voor hulp bij het huishouden een Gouden keurmerk in de zorg.

Introductie

Met Zorg Thuis (wijkverpleging en/of hulp bij het huishouden) biedt Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep u zorg die is samengesteld op basis van uw behoeften en wensen. Samen met u wordt gekeken naar de mogelijkheden van Zorg Thuis om juist dié zorg en begeleiding te bieden die u nodig heeft. Om voor Zorg Thuis in aanmerking te komen, heeft u een indicatie nodig. De zorg kan bestaan uit één of meerdere van de volgende onderdelen:

 

Ondersteuning bij het huishouden

Hierbij wordt huishoudelijke hulp aangeboden. Afhankelijk van uw situatie kan dit bestaan uit schoonmaken, stofzuigen, uw bed verschonen en/of ramen zemen. Op basis van uw indicatie maakt een vaste huishoudelijke hulp van Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep afspraken met u over welke werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden.

 

Persoonlijke verzorging

U ontvangt persoonlijke verzorging als u door lichamelijke en/of geestelijke beperkingen onvoldoende in staat bent om uzelf te verzorgen. U kunt begeleiding krijgen bij het wassen, aankleden, aantrekken van steunkousen of bij inname van medicijnen.

 

Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep kan u helpen bij het innemen van inhalatiemedicatie.Verpleging

Heeft u een aandoening, waarbij de zorg complex is, dan biedt Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep u passende zorg. U kunt hierbij denken aan het toedienen van insuline of andere injecties, wondverzorging of het verzorgen van een katheter of stoma.

 

Begeleiding

Indien u behoefte heeft aan individuele begeleiding bij bijvoorbeeld het regelen van dagelijkse bezigheden, bij het plannen en uitvoeren van taken of bij het structureren van de daginrichting, dan kunt u in aanmerking komen voor individuele begeleiding.

 

Behandeling

Het is soms nodig om, als aanvulling op de begeleiding van uw huisarts, aanvullende deskundigheid van behandelaars vanuit de Frankelandgroep in te schakelen. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Behandel- en expertisecentrum Frankelandgroep.

 

Meer informatie

downloadDownload de brochure Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep

downloadDownload de informatiegids Zorg Thuis van Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep

downloadDownload de brochure Wooncomplexen voor senioren in Schiedam en Vlaardingen

Contact

Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep (TOF)

010 - 707 41 12 | e-mail

Waardering ZorgkaartNederland

 

Brochure Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep

downloadDownload de brochure Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep

 

Gouden keurmerk

gouden keurmerk in de zorg

Meer over onderscheidingen »