Veel persoonlijke aandacht bij de zorg- en dienstverlening, zo is de formule van Vaartland. Dit kenmerkt de verstandhouding tussen Vaartland en de bewoners en andere senioren in de omgeving. Vaartland geniet met haar 55+ servicepakket grote bekendheid bij zelfstandig wonende ouderen in Vlaardingen en omstreken.

Centrumfunctie

VaartlandVaartland is in 1966 opgericht en heeft van origine een protestants-christelijke signatuur. Sinds 2004 maakt Vaartland deel uit van de Frankelandgroep. Vaartland vervult een centrumfunctie voor veel ouderen in de regio en geeft de ouderenzorg in Vlaardingen en omstreken een eigen gezicht.

 

Over de locatie

Vaartland telt 142 appartementen aan de ‘zorgboulevard’ in Vlaardingen. Deze appartementen worden sinds 1 maart 2014 verhuurd aan senioren met een indicatie voor Zorg Thuis (verzorging/verpleging, eventueel in combinatie met huishoudelijke zorg).

De entree bestaat uit een ruime hal met steeds wisselende exposities, zitjes en een toko. In de ontmoetingsruimte de Grote Vaart hangt een gezellige sfeer.

Vaartland herbergt een groot aantal faciliteiten voor senioren: een Brasserie, bibliotheek, internetcafé, kapsalon, beautysalon, pedicure en winkel.

 

VaartlandBrasserie Vaartland

Brasserie Vaartland is een moderne brasserie waar bewoners en gasten in een sfeervolle ambiance hun maaltijd kunnen nuttigen. Dagelijks hebben zij de mogelijkheid om zelf hun menu uit een ruim assortiment van maaltijdcomponenten samen te stellen.

 

Naast warme maaltijden behoren ook koffie, thee, (fris)drank, belegde broodjes, snacks en een reeks van lunchgerechten tot het assortiment.

Eén van de meest populaire feestelijkheden is het regelmatig terugkerende delicatessendiner. Onder het genot van gepaste livemuziek krijgen de bewoners en gasten een exclusief viergangendiner geserveerd.  

 

fotoVaartland Résidence

Het hoofdgebouw loopt over in Vaartland Résidence, een complex van 35 ruime, luxueuze senioren-woningen. Deze appartementen worden eveneens verhuurd aan senioren met een indicatie voor Zorg Thuis.

 

 

 

fotoServicepakket 55+

Bijzonder is het servicepakket voor senioren dat Vaartland heeft ontwikkeld. De gemiddeld 250 abonnees zorgen voor een grote dagelijkse toeloop van buitenaf, hechte contacten en een gezellige levendige sfeer in het gebouw.

 

Senioren vanaf 55 jaar die aan de activiteiten van Vaartland willen deelnemen of gebruik willen maken van de voorzieningen kunnen zich, zonder indicatie, via de stichting Buitenzorg abonneren op het Servicepakket 55+.      

Het blad 'Frankelandgroep Nieuws' geeft een overzicht van activiteiten en bijzondere gebeurtenissen. 

 

Meer informatie

downloadDownload de brochure Wooncomplexen voor senioren in Schiedam en Vlaardingen

 

 

 

 

 

Contact

Vaartland

centrum voor wonen, zorg en welzijn

010 - 475 91 11 | e-mail

Locatie

Dillenburgsingel 9

3136 EA Vlaardingen

routekaart

 

Waardering ZorgkaartNederland

 

Gouden Keurmerk

gouden keurmerk in de zorg

Meer over onderscheidingen »