Werken in één van de locaties van de Frankelandgroep betekent niet zomaar in een zorginstelling werken. De Frankelandgroep pretendeert méér te zijn dan dat.

Voor onze bewoners en klanten, maar ook voor onze medewerkers en vrijwilligers. Wij kijken naar de mogelijkheden en niet naar de belemmeringen en daardoor gebeurt er veel!

 

Introductie

Zorgvisie

Onze zorgvisie is ‘Zo gewoon mogelijk!’ Dat betekent dat wij het belangrijk vinden dat bewoners zoveel mogelijk hun eigen leefstijl in een veilige en vertrouwde omgeving kunnen voortzetten. Het welzijn van de bewoners heeft binnen de Frankelandgroep hoge prioriteit.

 

Locaties

SchiedamDe Frankelandgroep bestaat uit vijf locaties: Frankeland, Harg-Spaland, Jacobs Gasthuis en Schiewaegh in Schiedam en Vaartland in Vlaardingen.

Frankeland en Schiewaegh zijn beide een gecombineerd verpleeghuis en zorgcentrum.

Harg-Spaland, Jacobs Gasthuis en Vaartland zijn zorgcentra.

 

Bestuur/locatiedirecties

De Frankelandgroep kent een structuur met 1 bestuurder en 3 directeuren, te weten een directeur zorg voor de locaties Frankeland en Jacobs Gasthuis, een directeur zorg voor de locaties Spaland, Schiewaegh en Vaartland en een directeur beheer.

 

Frankelandgroep 1e plaats op de Vernet Health Ranking

Maart 2017

Met een verzuim van 3,54% en een rapportcijfer van 9,8 heeft de Frankelandgroep de eerste plaats behaald op de Vernet Health Ranking, de ranglijst voor best presterende zorgorganisaties in 2016 op het gebied van ziekteverzuim. De Frankelandgroep staat hiermee voor de vierde keer op rij in de top 3 van deze ranking!

 

Frankelandgroep Beste Werkgever 2016!

Oktober 2016

Met de allerhoogste score (8,9) is de Frankelandgroep uitgeroepen tot Beste Werkgever van Nederland in 2016. Dit maakte onderzoeksbureau Effectory en Intermediair op 4 oktober jl. bekend in Theater Amsterdam. De Frankelandgroep kwam als beste uit de bus in zowel de categorie Zorginstellingen, als in de categorie non-profit > 1000 medewerkers.

 

Effectory maakte een mooi filmpje waarin onze medewerkers aan het woord komen over werken bij de Frankelandgroep:

 

Onderzoek Beste Werkgever

Op basis van onderzoek presenteren Effectory en Intermediair jaarlijks een lijst met de 100 Beste Werkgevers in Nederland. Hiermee geven zij deze organisaties een podium, zodat zij weer andere organisaties inspireren om ook aan goed werkgeverschap te werken. Het Beste Werkgeversonderzoek is dit jaar voor de 16e keer uitgevoerd en geeft een objectief oordeel over werkgeverschap in Nederland. Jaarlijks beoordelen meer dan 200.000 medewerkers meer dan 300 werkgevers.

 

De thema’s, de scores van de medewerkers van de Frankelandgroep en tussen haakjes de landelijk gemiddelde scores zien er op een rijtje als volgt uit.

 

Thema Score medewerkers Frankelandgroep Landelijk gemiddelde
Bevlogenheid 8,6 (7,5)
Betrokkenheid 9,3 (7,5)
Tevredenheid 9,1 (7,2)
Efficiëntie 7,9 (6,3)
Klantgerichtheid 8,9 (7,4)
Veranderingsbereidheid 8,8 (7,7)
Vitaliteit 8,2 (7,6)

 

Dat zijn hele goede resultaten waar we met elkaar trots op zijn!

 

Mooie resultaten Benchmark in de zorg voor de Frankelandgroep!

December 2015

Actiz heeft de resultaten van de ‘Benchmark in de zorg 2015 ’ bekendgemaakt.

Een kleine 100 zorginstellingen hebben aan de benchmark deelgenomen. Zij werden in 2015 onder regie van PricewaterhouseCoopers gemeten en beoordeeld op 3 onderdelen: cliënttevredenheid, medewerkertevredenheid en bedrijfsvoering.

Afhankelijk van de uitkomsten vond indeling plaats in 1 van de volgende 5 rubrieken: koplopers, achter de koplopers, middengroep, voor de staartgroep en staartgroep.

Onder de 100 zorginstellingen bleken er 13 die met kop en schouders boven de rest uitstaken. Locaties Frankeland en Jacobs Gasthuis behoren, net zoals in 2012, tot deze 13 koplopers!

De overige 3 leden van de Frankelandgroep, te weten Harg-Spaland, Schiewaegh en Vaartland eindigden ook hoog in de rubriek ‘achter de koplopers’.

 

Werken bij Frankelandgroep